FAQ Winkels

Waar kun je spellen kopen ?

Het spel is nog verkrijgbaar

De algemene familiespellen kun je in de meeste speelgoedwinkels wel kopen. Je vindt er regelmatig ook een wat groter assortiment, maar de afwijkende spellen staan vaak bij een verkeerde categorie of op een onbereikbare plaats. Tevens zijn de meeste verkopers/sters niet bekend met deze afwijkende spellen en kennen ze alleen de algemeen bekende familiespellen zoals Monopoly en Risk.


Als je op zoek bent naar de betere spellen, dan kun je het beste terecht bij spellenspeciaalzaken. In Spelmagazijn ben ik ooit begonnen met een winkeloverzicht van deze spellenspeciaalzaken, maar dat is niet echt compleet meer. Bij deze speciaalzaken zijn de verkopers meestal een stuk deskundiger en kunnen ze gedegen advies geven. Vaak kun je een spel daar ook uitproberen. Als een spel niet op voorraad is, kunnen ze het vaak bestellen bij de leverancier.


Als de winkels niet in de buurt zijn kun je ook online bij de vele spellenpostorder bedrijven bestellen. Deze kun je wel vinden bij de Winkeltour in Spelmagazijn. Daar kun je niet alleen terecht voor spellen, maar vaak ook voor spelmateriaal en andere accessoires.

Het spel wordt niet meer gemaakt

Als een spel niet meer gemaakt wordt ("out of print" is), dan moet je andere wegen bewandelen. Neem dan eens een kijkje bij de vele online veilingen (zoals Marktplaats of eBay) of plaats een oproep op Bordspelmania. Ook zijn er diverse Facebook groepen waar spellen verkocht worden. Je kunt ook naar de jaarlijkse spellenveiling tijdens de Ducosim Spellenbeurs of naar de tweedehands spellenmarkt tijdens Spiel in Essen gaan.

Links