Nieuws 2018

Roll to the Top - Kickstarter laatste 24 uur

Geplaatst 18 dec. 2018 20:34 door Ronald Hoekstra


Het geweldig leuke dobbelspel van Cwali heeft een nieuwe versie op de crowdfunding site Kickstarter staan: Roll to the top! Laminate.

Er is nog 24 uur te gaan en het doel is inmiddels ruimschoots gehaald. Het spel was uitverkocht tijdens Spiel.

Hier is je kans om er nog aan te komen. Tevens is er een nieuwe uitdaging: Roll to the top&bottom.


Kickstarter - Roll to the top!

Ducosimbeurs: 29 september 2018 10:00-17:30 uur

Geplaatst 25 sep. 2018 22:19 door Ronald Hoekstra

Uit de nieuwsbrief


Ducosimbeurs: 29 september 2018 10:00-17:30 uur


Op 29 september 2018 is er weer een Ducosim spellenbeurs in The Flint in Amersfoort. Tijdens deze beurs weer de bekende en gebruikelijke activiteiten: stands van grote en kleine uitgevers, de Bring&buy-stand, 999 Games met de Bring&try-stand en diverse spelauteurs met – al dan niet – prototypen van hun (nieuwe) spellen.


Ducosim Ticket to Ride Toernooi

Net als de vorige beurs is er op de septemberbeurs een voorronde van het Ducosim Ticket to Ride Kampioenschap. De spelers met de meeste punten mogen naar de finale tijdens het Spellenspektakel in Eindhoven op zondag 11 november. Inschrijven kan via de website van Ducosim of ter plekke op de beurs.


Ducosim spellenbeurs

Spellenfestival pakt groots uit op 3e editie

Geplaatst 25 sep. 2018 22:13 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Liefhebbers van gezelschapsspellen kunnen zondag 30 september afzakken naar de Limburghal (Genk). Op het Spellenfestival staat voor maar liefst 3 000 m² aan nieuwe en leuke spelletjes te wachten om gespeeld te worden. Uitgevers uit de hele Benelux en ver daarbuiten tekenen present, samen met enkele interessante lokale en internationale indie ontwikkelaars (waaronder Belgische trots Game Brewer). Niet om naar te kijken, maar vooral om zelf te spelen en ontdekken. Met standen voor zowel de allerkleinsten als voor fans van het betere strategische spel en alles daartussen. Je kan dus probleemloos je hele gezin en vriendengroep meenemen.


BK Paco Ŝako

Ook de Nederlandse kunstenaar Felix Albers tekent present op Spellenfestival. Hij is de bedenker van Paco Ŝako. Dit is een nieuwe vorm van schaken vanuit het idee dat het kan worden gespeeld om vriendschap, vrede en samenwerking uit te drukken. Hierbij gaan de stukken elkaar niet slaan, maar elkaar omarmen en gaan ze vanaf dan als eenheid verder. Het concept is uniek voor Paco Ŝako, maar de speelwijze is minstens even uitdagend en strategisch als traditioneel schaken. Neem deel aan het BK en je maakt niet alleen kans op de titel maar ook op een unieke trofee in onze Belgische driekleur!


Keukengeheimen

Wie altijd al eens een escape room wilt uitproberen maar er nog niet aan toe is gekomen kan de pop-up Escape Room “Keukengeheimen” uitproberen. Deze komt in een variant voor zowel gezinnen als voor meer doorgewinterde Escape Room veteranen.


Tickets

Spellenfestival engageert zich om een zo inclusief mogelijk evenement te zijn. De inkom is daarom bewust zo laag mogelijk gehouden. Een volwassenen ticket kost slechts € 6 en een familieticket € 13. In voorverkoop krijg je nog 1 € korting én maak je kans op een gratis spelletje bij je ticket. Ook leden van de gezinsbond ontvangen een korting.


Wie is Spellenfestival?

Spellenfestival is een Limburgse vereniging met als doel het organiseren van evenementen rond gezelschapsspellen. De voornaamste activiteit is een jaarlijks evenement “Spellenfestival”.


www.spellenfestival.be