Goliath Games

Uitgeverinformatie

Naam Goliath Games

Adres Vijzelpad 80, 8051 HR Hattem

Telefoon 0900-5003030

E-mail info@goliathgames.nl

Website http://www.goliathgames.nl

Omschrijving

Golaith Games is eind jaren 70 van de vorige eeuw opgericht. Het bedrijf staat voornamelijk bekend vanwege de familiespellen en dat is ook nog nooit anders geweest. In een tijd dat televisie de gezelschapsspellen van tafel veegde, probeert Adi Golad eind jaren zeventig met succes de gezelligheid rond het spelletje weer populair te maken. Het avontuur van de Israëliër die Rummikub in Nederland introduceerde, begint in de woestijn van zijn geboorteland. Samen met zijn vrouw Margreeth en een vriend rijden ze in een busje door de zandvlakte. Als ze even stoppen stelt de vriend voor een potje Rummikub te spelen. "Ik deed niet mee, want ik hield niet van spelletjes", zegt Golad. Zijn vriend speelde samen met zijn vrouw die het zo leuk vindt dat het als souvenir voor haar moeder mee naar huis gaat.


Een leuk kado, want schoonmoeder ruilt het wekelijkse spelletje Scrabble in voor Rummikub. En dus nemen Adi en Margreeth bij hun volgende bezoek aan Israël maar liefst veertig spellen mee naar huis in Hattem. Ook deze worden in no time verkocht aan familie en kennissen. Daarop trekt Adi Golad de stoute schoenen aan en verkoopt hij zijn auto om vijfhonderd spellen te kunnen aanschaffen: Goliath Games is geboren.

Over de website

De website is overzichtelijk en kleurrijk. Een stijl die bij de doelgroep van Goliath Games past. Informatie over spellen is goed te vinden. Daarnaast is er een leuk verhaal over de historie van het bedrijf opgenomen en zijn er ook aan aantal kinderspellen online te spelen.

Bijzonderheden

In het verleden zijn diverse spellen van Goliath genomineerd voor Speelgoed van het jaar. Onder andere Triominos en Abalone wisten deze prijs ook te winnen.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn