Cwali

Uitgeverinformatie

Naam Cwali

Adres Einsteinstraat 4h, 6227 BX Maastricht

Telefoon 043-3612014

E-mail info@cwali.nl

Website http://www.cwali.nl

Omschrijving

De eigenaar van dit eenmansbedrijfje is Corné van Moorsel. De naam Cwali komt van de eerste letter van zijn voornaam en het geheel verwijst naar kwaliteit. De kwaliteit van de spellen is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan en benadert die van de grote uitgevers. De spellen worden door Corné altijd zeer grondig getest, soms wel met meer dan 100 verschillende spelers. De ontwikkeling van Streetsoccer heeft zelfs meer dan 20 jaar geduurd. Een van de favoriete spellen van Corné is Demarrage van Jumbo. Een aantal van de vroegere spellen van Cwali heeft als opbergdoos een koker. Erg opvallend ! Helaas zijn deze niet altijd even gemakkelijk op te bergen in je kast. Corné verzorgt zelf de hele productie van zijn spellen. Zo ligt zijn woning vaak vol met stapels spelborden of dozen.

Over de website

Cwali's website is simpel opgezet. Je kunt er wel goede informatie over de spellen vinden, maar daar houdt het bij op.

Corné van Moorsel (rechts) met de winnaar van het NK Streetsoccer 2003 (Ronald Hoekstra)

Bijzonderheden

Veel van de spellen van deze uitgever zijn ooit genomineerd voor verschillende spellenprijzen. Hieruit blijkt toch wel de goede kwaliteit die Cwali levert. Zo werd Morisi in 2000 genomineerd voor de International Gamers Awards (voorheen Gamer's Choice Awards), in 2001 voor de Nederlandse Spellenprijs en kreeg dit spel in 2002 de vermelding Best Abstract Strategy Game. Ook Streetsoccer doet het goed met nominaties in 2002 voor de Nederlandse Spellenprijs en in 2003 voor de International Gamers Award. Het spel Zoosim werd in 2003 genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs. Daarna duurde het tot 2007 voor Factory Fun genomineerd werd voor de Nederlandse Spellenprijs en de International Gamers Award. In 2011 is Sun, Sea & Sand op de aanbevelingslijst van Spiel des Jahres gekomen en genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs.

Elk jaar staat Cwali op de beurs van Spiel in Essen en hij heeft ook vele jaren op het Spellenspektakel in Eindhoven gestaan. Tijdens deze evenementen is de Cwali-stand altijd druk bezocht. Tevens is een aantal jaren het NK en WK Streetsoccer gehouden.

Corné heeft een verslagje van Spiel 2007 geschreven.

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn