Find It Original

Spelinformatie

Titel Find It Original

Uitgever University Games

Aantal spelers 1 of meer

Leeftijd vanaf 8 jaar

Speelduur 1+ minuten

Taal Nederlands, Frans, Duits

Materiaal 1 koker, 1 opschrijfblokje en 3 stickers (1 per taal)

Geschreven door Ronald, augustus 2011

Introductie

Find it is een grote koker gevuld met kleine kraaltjes. Tussen deze kraaltjes zitten voorwerpen verborgen. Het is de bedoeling al deze voorwerpen te vinden.

Spelverloop

Ga schudden, draaien, kloppen en wat nog meer om de voorwerpen tevoorschijn te toveren. Alle voorwerpen die je hebt gevonden, kun je afstrepen op de meegeleverde lijstjes. Is dit alles? Ja, dit is alles. Het is overal gemakkelijk te spelen, heel verslavend en iedereen wil het meteen proberen.

Waardering

De koker is van uitstekende kwaliteit. De hoeveelheid beschikbare ruimte in de koker is precies goed. Niet te veel en niet te weinig. Zo is er ruimte om te zoeken, maar wordt het niet te gemakkelijk. De zware voorwerpen blijken niet makkelijk boven (of onder) te komen en soms geloof je zelfs niet dat ze er in zitten. Het spel is heel verslavend. Goed.

Opmerking Ronald

  • Een groot deel van de voorwerpen is eenvoudig te vinden. Vooral de zwaardere voorwerpen zijn echter lastig te vinden. Soms geloof je zelfs niet dat ze er in zitten. Verder zit in elke koker een muntje. Als je het jaartal van het muntje hebt gevonden, kun je dat op internet invullen en er eventueel een prijs mee winnen. Ik heb het muntje inmiddels wel gezien, maar het jaartal heb ik nog niet kunnen achterhalen.

  • Er zijn meerdere versies van Findit. In Nederland zijn er 3 in omloop: Findit Original, Findit Sport en Findit Glamour. In het buitenland zijn er echter nog veel meer.

  • Je kunt diverse spellen verzinnen met de Findit. Zo kun je bijvoorbeeld proberen binnen 30 seconden zoveel mogelijk voorwerpen te vinden.

Strategie

Mijn methode om de zware voorwerpen te vinden: Houd de Findit horizontaal en pak hem in het midden vast. Draai de Findit nu horizontaal heel snel heel en weer. Daardoor ontstaat in het midden een kuiltje. Als je nu klopt op de Findit of hem langzaam laat rollen, komen de zware voorwerpen vaak in zicht.

Links

Met dank aan University Games voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.