Spiel 2012 verslag Roos

Verslag Spiel 2012 Roos

Door: Roos Korteweg


Een van de lezers van Spelmagazijn.com was zo vriendelijk een verslagje te schrijven over haar eerste bezoek aan Spiel.

Op donderdag morgen 18 oktober 2012, vertrok ik met vrienden voor de eerste keer naar Spiel 2012 in Essen. We hadden niet veel moeite om er te komen, in Essen stonden er al borden die je kon volgen voor de route. Het parkeren was ook geen probleem, alles was duidelijk aangegeven. Alles ging gemakkelijker dan verwacht, alleen op de terugweg was er veel file van uit Essen. Het is dus handig op de spits te vermijden, het duurt anders erg lang om te stad uit te komen.


Eenmaal aangekomen liepen er mensen uit diverse landen al naar hun auto om hun zojuist gekochte spellen in de auto te laden, om vervolgens weer door te gaan met aankopen. Voor de aankopen werden grote reiskoffers, backpacks en andere oplossingen gezocht om gemakkelijk veel spellen mee te vervoeren. Eerst leek het mij een wat overdreven om zulke grote tassen mee te nemen. Toen ik binnen kwam en het aanbod van spellen zag, had ik er wat meer begrip voor. Er waren veel hallen met een groot aanbod van spellen. Het is dus geen verkeerd idee om een grote tas mee te nemen om spellen gemakkelijk te kunnen vervoeren, dat scheelt onhandig gedoe met sjouwen.

Wat ik wat lastig vond was dat ik bij entree niet een plattegrond had gekregen. Deze kon ik pas een paar hallen verder krijgen bij het informatie punt. Eten was er genoeg te krijgen en er waren ook voldoende toiletten.


Het leuke aan Spiel Essen is dat je alle spellen kunt spelen en hier een goede uitleg bij krijgt, het is daarom ook erg lastig om de spellen niet te kopen. Producenten uit allemaal verschillende landen waren present om hun spellen te vertegenwoordigen. Opvallend was dat Italië en Tsjechië een erg leuk aanbod hadden van spellen, hier was ik door verrast. Deze spellen bevatten originele thema’s, hebben een origineel design en een goede lading humor. Een goed voorbeeld hiervan zijn de spellen van Cranio Creations; Sheepland, Dungeon Fighters & Horse Fever.


Al met al, als je van bordspellen houdt is Spiel Essen zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanaf Nederland is het makkelijk te bereiken, alles is goed geregeld en je kunt je de hele dag vermaken met het spelen van bordspellen!