Saskia

Introductie

Mijn naam is Saskia. Spelletjes speel ik al heel lang met veel plezier. Vroeger Mens erger je niet, Ganzenbord, Rapidio, Memory, Pim Pam Pet, Barricade, Cluedo en andere evergreens als Monopoly, Twister en Triviant. Later kwamen daar serieuzere spellen bij zoals Het Beursspel. De eerste fase heb ik gedeeltelijk overgedaan met mijn dochter, maar dan met een mix van spellen van deze tijd en oldies: Spokenjacht, Betoverde doolhof, Zooloretto en Elfenland. Naast spellen spelen vertaal ik ze regelmatig.

Verder schrijf ik graag spelrecensies en impressies.

Favoriete spellen

Ik houd het meest van spellen waarin je iets opbouwt. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld Tzolkin, Torres, Skyline of the World, Funkenschlag, Railroad Tycoon, Overleven in het stenen tijdperk en De verdwenen ruïnes van Arnak . Enig denkwerk daarbij is zeer welkom, maar voor zware hersenkrakers als Eufraat en Tigris ben ik niet altijd in de stemming.

Huidige favorieten

De favoriete spellen wisselen elkaar af. Als ik mijn favorieten te vaak achter elkaar speel, moet ik ze weer even laten liggen om ze leuk te gaan vinden. Hoewel, Skyline of the world is daar een uitzondering op, dat wil ik altijd wel spelen. Andere spellen die ik nu erg goed of leuk vind, zijn: Kingsburg, The 7th continent, De verdwenen ruïnes van Arnak, De zoektocht naar El Dorado, Rokoko, Cascadia, Bad company, Rokoko, Splendor, 1960: The making of the president, Kaiser, Finca, Terraforming Mars en Dead of winter. Kolonisten van Catan in de verschillende varianten vind ik nog steeds prima om met niet-gamers te spelen. Black Box is een speciale vermelding waard: een uitstekende manier om mensen snel te laten ontdooien! En Miyabi, Qwixx en Regenwormen zijn leuke snelle spelletjes.

Minst favoriete

Risk. Vreselijk! Destructief gedobbel. Ik blijf graag verre van alles wat daarop lijkt. Het constructieve gedobbel van Risk Express is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

Beste herinnering

De gezelligheid die hoort bij het spelen van spellen. Die van vroeger thuis met z’n vieren en ook die van nu, met mijn dochter of met vrienden en vriendinnen. En de goede ervaringen met de spelgroep: heel veel nieuwe spellen leren kennen in een relaxte sfeer bij de spelers thuis. Vooral een spellenverjaardag is super: de hele middag en avond gamen!

Opmerkingen

Hoe meer ik speel, hoe leuker ik het vind. Een verslavende hobby!

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn

Verslagen in Spelmagazijn