Spellenspektakel 2017

Spelmagazijn en het Spellenspektakel

Uiteraard besteedt ook Spelmagazijn aandacht aan de grootste spellenbeurs van Nederland. Het Spellenspektakel 2017 vond plaats op 11 en 12 november 2017 in het Beursgebouw in Eindhoven.


Het Spellenspektakel 2017 is een groot succes geworden. Nadat de deuren op zondagavond gesloten werden bleek zelfs dat de magische grens van 10.000 bezoekers doorbroken werd. Een stijging van ruim 10% ten opzichte van vorig jaar. Met name op zaterdag was het erg druk en moesten de bezoekers soms lang wachten voor een vrije speeltafel gevonden werd.

De beurs groeit ieder jaar weer een beetje en ook nu was dat te merken. De indeling van de stands over de beursvloer was speels en de uitgevers hebben bijna zonder uitzondering moeite gedaan om hun stand mooi aan te kleden. Hierdoor komt de beurs steeds professioneler over.

De nadruk komt wel steeds meer te liggen op de kinder- en familiespellen. Helaas staan de spellentafels bij deze uitgevers er aan het einde van de dag een beetje troosteloos bij. Dit in schril contrast met de populaire uitgevers van “veelspelerspellen”. Daar blijven de tafels tot (bijna) het einde van de dag goed bezet.


Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan is het de verhoudingsgewijs grote omvang van de kinderopvang, de afwezigheid van concurrentie in het aantal verkooppunten en het ontbreken van kleine uitgevers. Blijkbaar lukt het nog steeds niet om hen te verleiden met een (financieel) interessant aanbod. Hiermee zou het Spellenspektakel weer helemaal terug zijn op het niveau van voor de (desastreuze) verhuizing naar Zwolle. Maar dit zijn slechts kleine smetjes op de perfect verlopen beurs.


Ook de standhouders waren tevreden en sommigen opperden al dat ze graag meer vloeroppervlak willen hebben. Gaan we het nog meemaken dat het Beursgebouw te klein wordt voor het Spellenspektakel?


De datum voor het volgende Spellenspektakel is ook al bekend: op zaterdag 10 en zondag 11 december 2018 opent de grootste spellenbeurs van de lage landen haar deuren weer.

Adres

Beursgebouw Eindhoven

Lardinoisstraat 8

5611 ZZ Eindhoven