Kinderspellen

De meeste spellen die in het Spelmagazijn worden beschreven zijn geschikt voor spelers vanaf ongeveer 10 à 12 jaar. Vaak worden kinderen echter al vanaf jongere leeftijd met spellen in aanraking gebracht. Op een speelse wijze leren ze dan diverse kwaliteiten gebruiken, zoals bijvoorbeeld het gebruik van hun geheugen, het omgaan met tegenslagen, rekening houden met anderen, taal en rekenen enzovoort.


Vooral in het spel Memory, waarbij telkens 2 kaartjes van dezelfde soort moeten worden gevonden, zijn kinderen vaak ijzersterk en dat stimuleert ze om vaker te spelen. In dat geval willen ze al snel meer en wat moet je dan kiezen? Met Ganzenbord leren ze het gebruik van de dobbelsteen en pionnen en met Mens-Erger-Je-Niet kun je dan ook nog de anderen tegenwerken. Maar dit zijn spellen uit een ver verleden, er is inmiddels zoveel meer (en leuker) te krijgen. Bovendien zijn diverse spelfabrikanten ook begonnen met het uitgeven van kinderedities van de moeilijkere spellen, zoals bijvoorbeeld Cluedo Junior, Stratego Junior en Trivial Pursuit voor kinderen.

Hieronder volgt een overzicht van de kinderspellen waarover je informatie kunt vinden in Spelmagazijn. Sommige spellen zijn specifiek voor kinderen, maar er zijn ook spellen bij waar volwassenen ook veel plezier aan kunnen hebben. In de FAQ kun je vinden hoe de geluksfactor in de onderstaande tabel wordt bepaald.

Kinderspellen