Nieuws 2015

Ticket to Ride 10th anniversary edition bij Bol.com

Geplaatst 16 sep. 2015 00:05 door Ronald Hoekstra


Bij Bol.com is de speciale Ticket to Ride 10th anniversary edition nu te koop voor € 41,99. Normaal kost het spel zo rond € 75,00.

Een extra grote doos, een extra groot spelbord, opnieuw ontworpen treintjes en een nieuwe vormgeving. Liefhebbers van Ticket to Ride mogen deze versie niet missen.


Ticket to Ride bij Bol.com

Factory Funner op Kickstarter

Geplaatst 9 sep. 2015 21:27 door Ronald Hoekstra


Corné van Moorsel (Cwali) heeft onlangs een Kickstarter campagne gestart voor Factory Funner: het vervolg op het spel Factory Fun uit 2006. De rechthoekige machines uit de eerste editie zijn vervangen door machines op hexagons. De Kickstarter heeft inmiddels het doel bereikt. Gedurende de Kickstarter kun je Factory Funner online solo uitproberen. Je krijgt zo een goed beeld van het spel. Het spel is geschikt voor 1 tot 4 spelers (en mogelijk zelfs voor 5). De spelers proberen de verschillende machines zo efficiënt mogelijk met elkaar te verbinden, om zo een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren.


https://www.kickstarter.com/projects/cwali/factory-funner-crowdfund-edition

http://factory-funner-online.com

Hoofdkantoren Bart Smit en Intertoys worden geïntegreerd

Geplaatst 29 aug. 2015 12:35 door Ronald Hoekstra


Blokker Holding heeft aangekondigd de hoofdkantoren van de speelgoedketens Bart Smit (Volendam) en Intertoys (Waddinxveen) te integreren. Ze worden samen gevestigd in één nieuw pand in Amsterdam-Zuidoost. Door deze krachtenbundeling wil het concern een speelgoedorganisatie creëren, die klantgerichter, innovatiever en flexibeler opereert om de marktpositie (in de Benelux) te versterken. De verhuizing naar Amsterdam vindt plaats in het eerste kwartaal van 2016. De formules Bart Smit en Intertoys blijven gewoon bestaan. De sector Speelgoed van Blokker Holding had in 2014 een gemiddelde groei van 1,7%.

Game & Puzzle Design

Geplaatst 26 aug. 2015 12:05 door Ronald Hoekstra


Op 31 juli 2015 is het eerste nummer van het tijdschrift Game & Puzzle Design verschenen. Het tijdschrift richt zich op het samenbrengen van ontwerpers en onderzoekers met verschillende achtergronden om zo de ontwikkeling van nieuwe spellen en puzzels te faciliteren. Daarnaast richten ze zich op de overlap tussen traditioneel en digitaal spelontwerp.


Game & Puzzle Design

NK Pandemic 2015

Geplaatst 23 aug. 2015 21:35 door Ronald Hoekstra


Het NK Pandemic 2015 is op 23 augustus 2015 gewonnen door Ronald (van Spelmagazijn!) en Leonie. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de finale in Essen (tijdens Spiel).


Bij NK Pandemic speel je in teams van 2 personen het spel Pandemie. Voor alle teams is er één centrale infectiestapel en ook de stapels spelerkaarten zijn allemaal hetzelfde "geschud". De epidemieën komen dus bij iedereen tegelijk en op dezelfde plaats. Elk team heeft ook dezelfde spelersrollen. Het komt dus echt aan op de keuzes die je maakt. Opvallend was dat na 3 beurten op alle borden al een andere situatie was ontstaan.


Het team dat als eerste 4 medicijnen ontwikkeld, of het team dat als laatste overblijft, wint het toernooi.


NK Pandemic - Facebook van Subcultures

Spiel der Spiele 2015

Geplaatst 29 jun. 2015 19:57 door Ronald Hoekstra


De Oostenrijkse spellenprijs Spiel der Spiele 2015 is op 29 juni 2015 bekend gemaakt. Er zijn 18 spellen die vermeld zijn.


Spiel der Spiele

Mmm!, A: Reiner Knizia, G: Andreas Resch, V: Pegasus Spiele


Spiele Hit für Kinder - voor kinderen

Crazy Coconuts, A: Walter Schneider, G: Vincent Kim, V: Pegasus Spiele

Fliegenschmaus, A: Dietmar Keusch, G: Kai Pannen, V: Haba

Push a Monster, A: Wolfgang Dirscherl & Manfred Reindl, G: Claus Stephan & Michael Hüter, V: Queen Games (Ö: Piatnik)

Schatz Rabatz, A: Karin Hetling, G: Johann Rüttinger, V: Noris Spiele (Ö: Simba Toys)


Spiele Hit für Familien - voor families

Cacao, A: Phil Walker-Harding, G: Claus Stephan, V: Abacusspiele (Ö: Piatnik)

Drachenhort, A: Reiner Knizia, G: Franz Vohwinkel & Nora Nowatzyk & Walter Pepperle, V: Ravensburger

Hamsterbacke, A: Francesco Berardi, G: Oliver Freudenreich, V: Amigo Spiele

Loony Quest, A: Laurent Escoffier & David Franck, G: Paul Mafayon, V: Asmodee


Spiele Hit mit Freunde - voor vrienden

Bermuda, A: Carlo E. Lanzavecchia, G: Oliver & Sandra Freudenreich, V: Huch! & friends (Ö: Piatnik)

Broom Service, A: Andreas Pelikan & Alexander Pfister, G: Vincent Dutrait, V: alea (Ö: Ravensburger + Heidelberger)

Ludix, A: Niek Neuwahl, G: Klemens Franz, V: Piatnik

Ugo, A: Ronald Hoekstra & Thomas Jansen & Patrick Zuidhof, G: Franz Vohwinkel, V: Kosmos

Vienna, A: Johann Schmidauer-König, G: Michael Menzel, V: Schmidt Spiele


Spiele Hit für Experten - voor experts

Orléans, A: Reiner Stockhausen, G: Klemens Franz, V: dlp games (Ö: Heidelberger)

Progress, A: Andrei Novac & Agnieszka Kopera, G: David J. Coffey & Kristi Harmon & David Szilagyi, V: NSKN Games (Ö: Heidelberger)


Sonderpreis 2 Personen - speciale prijs

Patchwork, A: Uwe Rosenberg, G: Klemens Franz, V: Lookout Spiele / Mayfair (Ö: Asmodee + ASS)


Griffin Scroll

XCOM Das Brettspiel, A: Eric M. Lang, G: Grafiken aus dem Computerspiel, V: Fantasy Flight Games + Heidelberger


Spelmagazijn is erg trots dat UGO! ook hier de lijst heeft gehaald!


Spiel der Spiele

Informatiefolder

Spiel der Spiele in Spelmagazijn

Kickstarter

Geplaatst 14 jun. 2015 00:02 door Ronald Hoekstra


Onlangs zijn er twee nieuwe Kickstarter projecten voor spellen van Nederlandse makelij gestart: Epoch - Early Inventors van Martyn F en Samara van Corné van Moorsel. Martyn heeft zijn project helaas moeten stopzetten, maar Corné is er in geslaagd zijn project te laten financieren. Het spel wordt uitgebreid met maar liefst 14 stretch goals. Niet slecht!


Epoch - Early Inventors

Samara

Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2015

Geplaatst 13 jun. 2015 23:37 door Ronald Hoekstra

Persbericht


De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vandaag de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2015 bekendgemaakt.


De Nederlandse Spellenprijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring. Een vakjury van 10 experts uit de markt kiest de winnaars. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.


Na een spannende verkiezing is het kaartspel Splendor gekozen tot het beste familiespel van 2015 en het bordspel Concordia tot het beste expertspel van 2015.


Het beste familiespel


Splendor is een kaartspel voor 2-4 spelers over het zo voordelig mogelijk verzamelen van edelstenen. Het spel is ontworpen door Marc André en wordt uitgegeven door Space Cowboys (distributie: SelectaSpel & Hobby). De jury oordeelt over Splendor: een overzichtelijk en toegankelijk verzamelspel. Investeren en incasseren, doe het net even wat slimmer en zit daarmee je medespelers dwars. Het is keer op keer een leuke uitdaging om een zo voordelig mogelijk spoor naar de winst te vinden. Splendor komt niet alleen tot zijn recht in een vriendelijke setting, maar schittert ook met het mes op tafel.


De andere genomineerden in deze categorie waren Camel Up, een bordspel over een vlotte kamelenrace met weddenschappen (uitgever 999 Games) en Sushi Go, een kaartspel over het verzamelen van Japanse lekkernijen (uitgever: White Goblin Games).


Het beste expertspel


Concordia is een bordspel voor 2-5 spelers over de ontwikkeling van een Romeins handelsimperium. Het spel is ontworpen door Mac Gerdts en wordt uitgegeven door 999 Games. De jury oordeelt over Concordia: deckbuilding, resourcemanagement en het positiespel op het bord zijn tot een natuurlijk geheel samengebracht, wat een overzichtelijk spel oplevert met genoeg diepgang. Het actiesysteem vraagt om handmanagement en geeft de vrijheid om een eigen palet aan acties samen te stellen. Naast de eigen plannen moet men de medespelers in de gaten houden. Welke kaarten willen zij, waar gaan zij bouwen?


De andere genomineerden in deze categorie waren The Golden Ages, een bordspel over de opkomst en groei van beschavingen (uitgever: Quined Games) en Istanbul, een bordspel over handel en logistiek op de bazaar (uitgever: White Goblin Games).


Prijsuitreiking


De Nederlandse Spellenprijs wordt komend najaar uitgereikt op het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van de Benelux. Het Spellenspektakel vindt plaats op 7 en 8 november 2015 in het Beursgebouw te Eindhoven.


Over de Nederlandse Spellenprijs


De Nederlandse Spellenprijs is sinds 2001 de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is met name bedoeld om de consument te informeren en een keurmerk aan te reiken. De prijs is een handvat bij de aankoop van gezelschapsspellen. Sinds 2013 kent de Nederlandse Spellenprijs een prijs voor familiespellen en eenprijs voor expertspellen. De jury is samengesteld uit 10 onafhankelijke spellenkenners, waaronder winkeliers van speciaalzaken, speljournalisten en leden van spelverenigingen. De organisatie van de Nederlandse Spellenprijs vindt plaats onder auspiciën van Ducosim, een landelijke spellenvereniging met ca. 700 leden.

Reisspellen bij Bol.com

Geplaatst 7 jun. 2015 19:38 door Ronald Hoekstra


Bol.com heeft nu een actie, waarbij 2 reisspellen voor € 20,00 kunnen worden gekocht (en ook nog eens zonder verzendkosten).

Onder deze reisspellen vallen bijvoorbeeld ook Revolver, Patchwork en Boochie. Maar ook Coney Island, Kahuna en Rozenkoning.


Reisspellen bij Bol.com

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2015

Geplaatst 13 mei 2015 16:58 door Ronald Hoekstra

Persbericht


De jury van de Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, heeft vandaag uit ruim 70 gepubliceerde bord- en kaartspellen de nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs 2015 bekendgemaakt. In de categorie familiespellen gaan de nominaties naar Camel Up, Splendor en Sushi Go. Bij de expertspellen gaan de nominaties naar Concordia, The Golden Ages en Istanbul.


De Nederlandse Spellenprijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. De prijs is verdeeld in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen. Een familiespel is zonder meer geschikt voor een groot publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar. Een expertspel is geschikt voor spelers met iets meer speelervaring. Een vakjury van 10 experts uit de markt kiest de genomineerden en de uiteindelijke winnaars. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit.


De genomineerden in de categorie familiespellen:

  • Camel Up, een bordspel voor 2-8 spelers over een vlotte kamelenrace met weddenschappen, ontworpen door Steffen Bogen, uitgegeven door 999 Games.

  • Splendor, een kaartspel voor 2-4 spelers over het zo voordelig mogelijk verzamelen van edelstenen, ontworpen door Marc André, uitgegeven door Space Cowboys (distributie: Selecta Spel & Hobby).

  • Sushi Go, een kaartspel voor 2-5 spelers over het verzamelen van Japanse lekkernijen uit een rondgaande kaartenvoorraad, ontworpen door Phil Walker-Harding, uitgegeven door White Goblin Games.


De genomineerden in de categorie expertspellen:

  • Concordia, een bordspel voor 2-5 spelers over de ontwikkeling van een Romeins handelsimperium, ontworpen door Mac Gerdts, uitgegeven door 999 Games.

  • The Golden Ages, een bordspel voor 2-4 spelers over de opkomst en groei van beschavingen, ontworpen door Luigi Ferrini, uitgegeven door Quined Games.

  • Istanbul, een bordspel voor 2-5 spelers over handel en logistiek op de bazaar, ontworpen door Rüdiger Dorn, uitgegeven door White Goblin Games.

Bekendmaking winnaars


Op zaterdag 30 mei komt de jury bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs in de beide categorieën te bepalen. Deze besloten verkiezing vindt plaats tijdens de Ducosim spellenbeurs in Theater De Flint in Amersfoort. Op deze beurs zullen de uitgevers hun genomineerde spellen aan het publiek presenteren. Op donderdag 11 juni worden de winnaars bekendgemaakt.


De Nederlandse Spellenprijs wordt komend najaar uitgereikt op het Spellenspektakel, de grootste spellenbeurs van de Benelux. Het Spellenspektakel vindt plaats op 7 en 8 november 2015 in het Beursgebouw te Eindhoven.

Zooloretto dobbelspel

Geplaatst 3 mei 2015 23:25 door Ronald Hoekstra


Michael Schacht werkt aan een nieuw scoreblok voor het Zooloretto dobbelspel. Hij heeft alvast een voorproefje vrijgegeven.


Bij de velden 1, 3 en 5 krijgt de eerste een muntje (gewoon aankruisen bij de muntjes).

Bij de apen mag je elke keer zelf weten welk veld je gebruikt.

Albert Meirmans Nederlands Kampioen Enkel Acquire 2015

Geplaatst 3 mei 2015 16:59 door Ronald Hoekstra [ 3 mei 2015 17:06 bijgewerkt ]


Op 18 april 2015 is Albert Meirmans Nederlands Kampioen Enkel Acquire geworden in Amsterdam.


1) Albert Meirmans,

2) Ger (weer) tweede,

3) Hans derde

4) Ronald, (weer) vierde

5) Marc vijfde, voor het eerst meegedaan en gelijk op de prestige lijst.

Bordspellendag Leiden 23 mei 2015

Geplaatst 3 mei 2015 16:49 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Leiden - Zaterdag 23 mei organiseert Spelgroep Phoenix een bordspellendag in de Merenwijk in Leiden.


Al ruim 10 jaar speelt Spelgroep Phoenix in Leiden met een groep mensen regelmatig gezelschapsspellen. De bezoekers bestaan uit mensen van alle leeftijden. De animo voor de woensdagavonden neemt toe, ook de spelzaterdagen zijn steeds druk bezocht.


Iedereen kent natuurlijk allemaal Monopoly en Risk, maar de bord en kaartspellenwereld is nog veel groter en veel leuker! De genoemde spellen zul je hier dan ook niet vinden. Spellen als Carcassonne, Kolonisten van Catan, Istanbul en Hoogspanning hebben de spellenwereld sinds 1995 verrijkt. De laatste jaren verschijnen er vele nieuwe spellen per jaar. Iedereen is uitgenodigd om met een nieuw assortiment bord en kaartspellen kennis te komen maken.


Het is vaak moeilijk om meer medespelers te vinden voor een spel. Dit is de reden dat Spelgroep Phoenix een aantal keer per jaar een Spellendag organiseert. Op zo'n dag kom je meer mensen met interesse voor een spelletje tegen. Of het nu gaat om een ingewikkeld bordspel of een kort, leuk kaartspelletje, alles is mogelijk. Het belangrijkste is een gezellige middag en samen plezier hebben.


De stichting heeft zelf een behoorlijk aantal spellen in de kast, maar ook door de vaste bezoekers die zelf een behoorlijke spellencollectie hebben, zal een breed assortiment van spellen worden meegenomen zodat er altijd keuze genoeg is.


Zelf een spel meenemen dat u graag wilt spelen is uiteraard ook prima! Er zijn altijd ervaren spelers die een spel graag willen uitleggen. Heeft u een spel in de kast staan en komt u niet uit de ingewikkelde spelregels? Neem het spel mee en de mensen van Phoenix zullen het u met plezier uitleggen! Al kunnen ze u nog beter helpen als u vooraf even een mail stuurt dat u wilt komen en met welk spel ze u kunnen helpen.


Spelgroep Phoenix heeft sinds kort een nieuw onderkomen gevonden en is te vinden in de Merenwijk bij winkelcentrum De Kopermolen, in het gebouw van Stichting Radius. De toegang is via de entree aan de Stellingmolen 8 in Leiden. De eerstkomende speldag is gepland op zaterdag 23 mei 2015 en de zaal is van 12.00 tot 24.00 uur open.


De entree bedraagt slechts 2 euro per persoon, koffie en thee is voor 1 euro verkrijgbaar.


Iedereen is welkom, vindt u bordspellen af en toe leuk of bent u een gevorderde speler? Kom gerust langs om te kijken en/of om meteen mee te doen.


Stichting Spelgroep Phoenix draait helemaal op vrijwilligers en is een organisatie die tot doel heeft het promoten en meer bekendmaken van bordspellen in zijn algemeenheid. De stichting heeft ook een locatie in Capelle aan den IJssel waar ook al 5 jaar lang regelmatig op dinsdagavonden en ook enkele zaterdagen wordt gespeeld.


Kijk voor de agenda en meer informatie op Facebook, Twitter, op de website http://www.spelgroepphoenix.nl/ of mail naar info@spelgroepphoenix.nl

Nieuw spellencentrum in Aalsmeer

Geplaatst 12 apr. 2015 09:04 door Ronald Hoekstra [ 12 apr. 2015 09:07 bijgewerkt ]


Vanaf september 2015 zal spellencentrum Agartha in Aalsmeer haar deuren openen. Op een oppervlakte van 260m2 wordt een winkel- en speelruimte gerealiseerd. Agartha zal elke zaterdag geopend zijn van 13:00 tot 17:30u. In de winkel zullen de spellen van een aantal bekende uitgevers een prominente plaats krijgen. Welke uitgevers dat zijn zal in de verdere voorbereidingen bekend worden. Daarnaast zal er een ruime selectie aan spellen van Nederlandse auteurs aanwezig zijn. Gratis toegang en gratis parkeren.


In de speelruimte zal er elke zaterdag een event plaatsvinden, vaak in samenwerking met een uitgever. De speelruimte biedt plaats aan ca. 60 spelers.

In de agenda op de website zie je een overzicht van de geplande events. Naast de geplande events zal er ook altijd ruimte beschikbaar zijn om spellen uit te komen proberen.


Een vooruitblik op de agenda:

zaterdag 05 september 2015: coöperatieve spellendag

zaterdag 12 september 2015: game daten voor singles

zaterdag 19 september 2015: seminar met bekenden uit de spellenbranche

zaterdag 26 september 2015: officiële opening

zaterdag 03 oktober 2015: kaartspellendag

zaterdag 10 oktober 2015: gesloten ivm Spiel

zaterdag 17 oktober 2015 Spiel afterparty

zaterdag 24 oktober 2015: spelauteursdag

zaterdag 31 oktober 2015: verenigingen toernooi

zaterdag 07 november 2015: gesloten ivm Spellenspektakel

zaterdag 14 november 2015: Nederlands Kampioenschap

zaterdag 21 november 2015: spellenoutlet

zaterdag 28 november 2015: Bring & Try voor spellenontwerpen

zaterdag 05 december 2015: gesloten ivm Sinterklaas

zaterdag 12 december 2015: veilen en ruilen van oude spellen

zaterdag 19 december 2015: eindborrel


Agartha is volgens legenden een stad midden in de aarde. De naam, of een verwijzing ernaar, is wereldwijd gebruikt in songteksten, video games, films en boeken. Vandaar dat voor de eigenaren Agartha "legendarisch middelpunt van de spellenwereld" betekent.


Spellencentrum Agartha, Legmeerdijk 169 A, Aalsmeer

www.spellencentrumagartha.nl

www.facebook.com/scagartha

Bordspellendag Capelle a/d IJssel 18 april 2015

Geplaatst 12 apr. 2015 08:48 door Ronald Hoekstra

Persbericht


Capelle aan den IJssel - Zaterdag 18 april organiseert Spelgroep Phoenix weer een Bordspellendag in Buurthuis 't Klavier in Capelle aan den IJssel.


Al 5 jaar speelt Spelgroep Phoenix in Capelle aan den IJssel met een groep mensen regelmatig gezelschapsspellen. De animo voor deze dinsdagavonden neemt toe, ook de spelzaterdagen zijn steeds druk bezocht.


Iedereen kent natuurlijk allemaal Monopoly en Risk, maar de bord en kaartspellenwereld is nog veel groter en veel leuker! De genoemde spellen zul je hier dan ook niet vinden. Spellen als Carcassonne, Kolonisten van Catan, Istanbul en Hoogspanning hebben de spellenwereld sinds 1995 verrijkt. De laatste jaren verschijnen er vele nieuwe spellen per jaar. Iedereen is uitgenodigd om met een nieuw assortiment bord en kaartspellen kennis te komen maken.


Het is vaak moeilijk om meer medespelers te vinden voor een spel. Dit is de reden dat Spelgroep Phoenix een aantal keer per jaar een Spellendag organiseert. Op zo'n dag kom je meer mensen met interesse voor een spelletje tegen. Of het nu gaat om een ingewikkeld bordspel of een kort, leuk kaartspelletje, alles is mogelijk. Het belangrijkste is een gezellige middag en samen plezier hebben.


De stichting heeft zelf een behoorlijk aantal spellen in de kast, maar ook door de vaste bezoekers die zelf een behoorlijke spellencollectie hebben, zal een breed assortiment van spellen worden meegenomen zodat er altijd keuze genoeg is. Deze speldag zal het nieuwe spel Machi Koro van White Goblin Games extra in het zonnetje worden gezet. Het Japanse dobbelspel wordt aan een tafel uitgelegd en mensen kunnen uiteraard meteen meespelen.


Zelf een spel meenemen dat u graag wilt spelen is uiteraard ook prima! Er zijn altijd ervaren spelers die een spel graag willen uitleggen. Heeft u een spel in de kast staan en komt u niet uit de ingewikkelde spelregels? Neem het spel mee en de mensen van Phoenix zullen het u met plezier uitleggen! Al kunnen ze u nog beter helpen als u vooraf even een e-mail stuurt dat u wilt komen en met welk spel ze u kunnen helpen.


De eerstkomende speldag is gepland op zaterdag 18 april 2015 en de zaal is van 12.00 tot 24.00 uur open. Spelgroep Phoenix is te vinden in Buurthuis 't Klavier, Gong 4, 2907 GG in Capelle aan den IJssel (Schollevaar). De entree bedraagt slechts 2 euro per persoon, en drinken is voor schappelijke prijzen aan de bar verkrijgbaar. Iedereen is welkom, vindt u bordspellen af en toe leuk of bent u een gevorderde speler? Kom gerust langs om te kijken en/of om meteen mee te doen.


Stichting Spelgroep Phoenix draait helemaal op vrijwilligers en is een organisatie die tot doel heeft het promoten en meer bekendmaken van bordspellen in zijn algemeenheid. De stichting heeft ook een locatie in Leiden waar al 10 jaar lang regelmatig op woensdagavonden en ook enkele zaterdagen wordt gespeeld. Kijk voor de agenda en meer informatie op de website van Spelgroep Phoenix

Zuiderspel 2015

Geplaatst 16 mrt. 2015 23:12 door Ronald Hoekstra


Op zondag 22 maart 2015 is het weer zo ver: De voorjaarsspellenbeurs van de Benelux. Zuiderspel is een unieke kans om samen met familie en vrienden een dag lang te genieten van meer dan honderd nieuwe bord-, kaart-, dobbel- en andere gezelschapsspellen. Vele spellenuitgevers, distributeurs, winkels en verenigingen zullen met hun nieuwste spellen op Zuiderspel aanwezig zijn. Probeer de spellen uit tijdens deze gezellige beurs en profiteer van scherpe beursaanbiedingen bij de verkoopstands.


Tijd 10:00 - 18:00

Kind tot 10 jaar gratis

Vanaf 12 jaar € 6 euro


NH Hotel Koningshof

Locht 117

5504 RM Veldhoven

Nabij Eindhoven

Gratis parkeren!


Zuiderspel

Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire 2015

Geplaatst 8 mrt. 2015 11:21 door Ronald Hoekstra


Op zatedag 18 april 2015 wordt het 34e Nederlands kampioenschap Enkel Acquire gehouden in Spelletjes Café "2 Klaveren" in Amsterdam. Het toernooi begint om 10.30u met de eerste van in totaal 4 partijen van maximaal 1 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per speler. Meer informatie en inschrijven bij Henri Natzijl: h.natzijl@ziggo.nl

Win Carcassonne oorbellen

Geplaatst 8 mrt. 2015 11:17 door Ronald Hoekstra


Deze maand verloot 999Games onder al de nieuwsbrieflezers 9 setjes prachtige Carcassonne-oorbellen in de kleuren groen, geel, rood, paars, blauw en zwart. Wil jij ook kans op zo'n setje maken? Stuur dan een e-mail met je naam, adresgegevens en kleurvoorkeur naar prijsvraag@999games.nl!

De winnaars ontvangen op 16 maart 2015 een antwoord op hun e-mail.

Wedstrijd van University Games

Geplaatst 8 mrt. 2015 10:54 door Ronald Hoekstra


University Games heeft een nieuw spel, maar nog geen naam. Ze hebben daarom een wedstrijd uitgeschreven. Verzin de naam en win het spel. Op de Facebook pagina en de website van University Games kun je meer informatie vinden. De wedstrijd duurt tot 30 april 2015.


University Games

Facebook University Games

Diplomacy Computer Challenge

Geplaatst 8 mrt. 2015 10:49 door Ronald Hoekstra


Tijdens de ICGA Computer Olympiad 2015 in Leiden wordt ook de Diplomacy Computer Challenge (DCC2015) georganiseerd. Iedereen wordt uitgedaagd een computer-speler te ontwikkelen, die Diplmacy speelt. In de eerste ronde speelt je BOT 7 spelletjes Diplomacy, elke keer tegen 6 RandomBots. Win je ten minste 4 van de 7 partijen, dan mag je BOT door naar de volgende ronde. In de tweede ronde speel je dan tegen 6 andere deelnemers. Alleen de winnaars gaan door naar de derde ronde. Daar spelen de BOTS net zo lang tegen elkaar, totdat een BOT 50% meer gewonnen heeft dan elke andere BOT.


Diplomacy Computer Challenge

Bordspel Fix je risk

Geplaatst 8 mrt. 2015 10:41 door Ronald Hoekstra [ 8 mrt. 2015 11:08 bijgewerkt ]


De Week van het geld is de nationale projectweek over geld die dit jaar plaatsvindt van 9 t/m 13 maart. In deze week leren kinderen op de basisschool alles over omgaan met geld. Het Verbond van Verzekeraars doet hier ook aan mee. Medewerkers van verzekeraars geven in de week gastlessen in groepen 7 en 8. Tijdens deze gastlessen wordt gebruik gemaakt van het bordspel Fix je risk.


Bordspel Fix je risk