Black Stories

Spelinformatie

Titel Black Stories

Auteur Holger Bösch

Illustrator Bernhard Skopnik

Uitgever Story Factory

Aantal spelers vanaf 2

Leeftijd vanaf 12 jaar

Speelduur vanaf 2 minuten

Taal Nederlands

Materiaal 50 kaarten, spelregels

Geschreven door Ronald, november 2012

Introductie

Black Stories zijn sinistere, ingenieuze en morbide raadselverhalen. Los deze raadsels op door vragen te stellen. Het is een echt party-spel, want hoe meer spelers, hoe meer vreugd.

Spelverloop

Eén van de spelers wordt de Raadselmeester. Hij leidt het spel. Hij pakt één van de kaarten en leest het korte verhaaltje (het raadsel) voor. Zelf leest hij ook de achterzijde van de kaart (waar de oplossing op staat). De overige spelers proberen nu het raadsel op te lossen door vragen te stellen. De Raadselmeester mag echter alleen antwoorden met Ja of met Nee (of met Niet van toepassing/Onbekend).


De verhalen hebben allemaal met de dood te maken en soms zijn ze wel erg ver gezocht. Het is dan aan de Raadselmeester om een tip te geven. Maar doe dat niet te snel, want het is leuker als de radende spelers er echt zelf achter komen.

Een van de black stories

Waardering

Black Stories is een leuk party-spel. Eenvoudig mee te nemen en bijna overal te spelen. Hoe leuk het wordt, ligt voor een groot deel aan de spelers. Jammer genoeg zijn sommige raadsels wel heel erg ver gezocht. De Raadselmeester kan natuurlijk beslissen zo'n raadsel over te slaan en een andere kaart te kiezen. Bij het spel is er niet echt een winnaar. Het gaat vooral om het spelplezier. Goed

Opmerking Ronald

  • Er zijn inmiddels al diverse vervolgspellen voor Black Stories: Black Stories 2, 3, 4, ...

  • Er zijn ook White Stories (over spookachtige verschijningen) en Green Stories (gerelateerd aan de natuur).

  • Je kunt alle raadsels natuurlijk maar één keer spelen, daarna weet je het antwoord al.

Strategie

Een strategie is er niet echt bij dit spel. Vraag vooral over alle aspecten van de omschrijving wat. Daar krijg je vaak nuttige aanwijzingen uit. En denk vooral "out of the box", want er zijn soms heel onwaarschijnlijke raadsels.