Spiel 2011 verslag persdag

Natuurlijk gaat Spelmagazijn ook naar de persdag om een kijkje te nemen bij de nieuwe spellen van deze Spiel. Komm, Spiel mit! is hierbij (net als andere jaren) het motto.

Tijdens de persconferentie wordt er nog even teruggekeken naar de vorige Spiel. Met een leuk filmpje krijgen we een mooie impressie van de beurs. Hierna is het tijd voor de Deutscher Spielepreis. De eer is hierbij gegaan naar 7 Wonders van Repos. De kritieken zijn erg positief, het wordt zelfs al vergeleken met de Kolonisten van Catan. Dit komt doordat het spel door zowel families als veelspelers gewaardeerd wordt. Bij de kinderspellen is Monsterfalle van Kosmos als winnaar uit de bus gekomen. De prijs van de beste spelregels is gegaan naar Expedition Sumatra van Igramoon. Hierbij zijn de spelregels op een speciale manier gevouwen om het overzichtelijk te maken en de leesbaarheid te vergroten.

7 Wonders

Monsterfalle

Expedition Sumatra

Dit jaar zijn er geen records te melden voor de verkoop van spellen in Duitsland over het eerste halfjaar. Dit heeft met name te maken met het goede weer in april en mei. Toch wordt verwacht dat de verkopen over het hele jaar gelijk zullen zijn aan vorig jaar. De export van de Duitse spellen doet het nog steeds erg goed. De gemiddelde prijs van een spel is nagenoeg gelijk gebleven. Dit komt vooral door de uitgave van veel kaartspellen, die in verhouding natuurlijk niet zo duur zijn.

In totaal staan er dit jaar 810 standhouders uit 34 landen op de beurs. Zij brengen een nieuw spellenaanbod van 750 spellen en uitbreidingen met zich mee. Om dit kwijt te kunnen is ook een deel van hal 7 toegevoegd. Tijdens de Neuheitenshow krijgen we al een impressie van de nieuwe spellen die uitgegeven zijn. Hieronder een fotoreportage.

Toppers van de beurs?

Kingdom Builder

Cité

Dungeon Petz

Leuke kinderspellen

Rio d'Oro

Lego Heroics

Gary Gouda

Opvallend artwork

Hilfe Hai!

Urknall

Speedway

Domory

Na de Neuheitenshow hebben we nog even de tijd om over de beurs te lopen. Hier wordt nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben.