Verslag NK 2018

Het magazijn van Asmodee (foto: Asmodee)

Verslag NK Pandemic Survival 2018


Geschreven door Ronald Hoekstra


Op 30 september 2018 was het dan zover, het NK Pandemic Survival. Het had even geduurd voordat er een locatie was gevonden, maar nu kon het dan toch door gaan. In het verlaten magazijn van Asmodee (het oude pand van Enigma), kwamen 5 teams opdagen voor het NK. Dat hadden er natuurlijk veel meer moeten zijn, maar het verliep niet echt gestroomlijnd met de voorrondes. Voor 2019 wordt beterschap beloofd.

Het magazijn van Asmodee (foto: Asmodee)

Nederlands kampioenen van 2015 (Ronald (ik dus) en Leonie) waren weer aanwezig, maar de kampioenen van 2016 en 2017 niet. Ook was er een team uit Nieuw Zeeland. Rodger was weer de spelleider. Voordat de spelers het magazijn binnen mochten, moesten zij een wit pak aantrekken, handschoenen en een mondkapje. Serious business.

Ronald en Leonie

In Pandemic Survival krijgen alle teams dezelfde narigheid te verwerken. Doel is als eerste 4 medicijnen vinden of als laatste over te blijven. De afgelopen jaren bleek het erg lastig om te overleven, dus daar hadden Ronald en Leonie goed op getraind. Danny en Wendy waren ook van de partij en Kitty en Berend speelden nu pas hun derde partij. Ze hadden aan twee voorrondes meegedaan en waren daar eenmaal tweede en eenmaal eerste geworden. Het laatste team had op het allerlaatste moment nog een teamlid moeten vervangen.

Als rollen kregen de spelers de arts en de archivaris toebedeeld. En uiteraard zat er, hoe verrassend, ook de extreem gevaarlijke ziekte in het spel. Het ging echter allemaal erg simpel. Er waren amper uitbraken en al snel vonden teams medicijnen. Kitty en Berend speelden onbevangen en verwachtten blijkbaar geen grote problemen. Tot hun verrassing vonden ze als eerste 4 medicijnen en mogen naar het WK in Lucca (Italië) op 3 en 4 november 2018. Ze hadden 5 uitbraken en het had in de laatste beurt helemaal verkeerd kunnen aflopen. Er werd nog even doorgespeeld voor de andere teams.


Ronald en Leonie volgden vlak daarna met 4 medicijnen. Ze hadden dit keer te voorzichtig gespeeld, want ze hadden maar 3 uitbraken.


Hopelijk wordt er in 2019 meer aandacht aan de voorrondes besteed en vindt er een groot NK plaats.