Nieuws 2013

Ben jij een geboren quizvragenmaker?

Geplaatst 23 nov. 2013 09:04 door Ronald Hoekstra


Talpa Producties organiseert een quiz-evenement waarbij ze jouw input nodig hebben. Lijkt het je leuk om quizvragen te maken die je misschien later nog eens op televisie terugziet? Geef je dan zo spoedig mogelijk op, want het evenement is al op 28 november 2013.


Talpa Producties

Outlet Sale 999Games

Geplaatst 23 nov. 2013 08:59 door Ronald Hoekstra [ 23 nov. 2013 08:59 bijgewerkt ]


Op zondag 24 november 2013 kun je weer bij 999Games terecht voor de Outlet Sale. Van 10.00u tot 15.00u kun je terecht aan op Wormerweg 2 te Almere om (licht)beschadigde of verouderde spellen voor een vriendenprijsje te kopen.


999Games Outlet Sale

10e Goudse Spellendag

Geplaatst 23 nov. 2013 08:54 door Ronald Hoekstra


Op zondag 24 november 2013 organiseert de Goudse spelgroep The Wanderers of Light in samenwerking met Simtasia en Marktspellen een spellendag. Van 12.00u tot 18.00u kun je in de binnenstad van Gouda spellen komen spelen in gebouw Concordia (Westhaven 27).


Goudse Spellendag

Terra Mystica wint Gouden Ludo 2013

Geplaatst 23 nov. 2013 08:49 door Ronald Hoekstra


De winnaar van de Gouden Ludo 2013, de Vlaamse spellenprijs, is Terra Mystica van White Goblin Games geworden. Daarnaast is Agricola voor 2, van 999 Games, bekroond met de speciale onderscheiding "Topper voor 2". De andere genomineerde spellen waren Love Letter, River Dragons en Tzolk'in.


Gouden Ludo

Speelwijzer 10

Geplaatst 23 nov. 2013 08:44 door Ronald Hoekstra


Het gratis tijdschrift Speelwijzer heeft weer een nieuwe uitgave. Je kunt het gratis downloaden op de website. Je vindt er informatie over speelgoed voor de diverse leeftijdsgroepen. Van dezelfde uitgever is het gratis spellentijdschrift Spel in Zicht. Het tijdschrift is ook in papieren vorm verkrijgbaar in België. In Nederland zijn er op dit moment nog geen afhaalpunten.

Bijna 5.000 jaar oude spelonderdelen gevonden

Geplaatst 19 aug. 2013 23:32 door Ronald Hoekstra


De nieuwssite van Discovery.com maakt melding van de vondst van bijna 5.000 jaar oude spelonderdelen in Turkije. Bij een opgraving hebben archeologen 49 uit steen gemaakte onderdelen gevonden in 5 verschillende kleuren. De speelstukken (o.a. varkens, honden, piramides) zijn bij elkaar gevonden, wat de vondst erg uniek maakt.


Discovery.com

Uitvinder van Twister overleden

Geplaatst 21 jul. 2013 20:40 door Ronald Hoekstra


Charles Foley, de uitvinder van het behendigheidsspel Twister, is op 82-jarige leeftijd overleden. Het spel bestaat al sinds 1966. De spelers plaatsen handen en voeten op een mat met gekleurde cirkels. Door middel van een draaischijf wordt bepaald welke hand of voet verplaatst moet worden.


Bron: Historiek

Spel in Zicht 18

Geplaatst 10 jul. 2013 22:47 door Ronald Hoekstra


Het gratis tijdschrift Spel in Zicht heeft weer een nieuwe uitgave: nummer 18 (juni, juli, augustus 2013). Dit keer o.a. met Poorters van Nieuwstad, Lady Alice, Vikings Brainstorm, Rubik's Cube, Lords of Waterdeep, Archipelago, Agricola voor 2 en nog veel meer. Je kunt het blad downloaden op http://spelinzicht.eu/


Ook het gratis tijdschrift Speelwijzer voor kinderspeelgoed heeft een nieuwe uitgave: nummer 8. Je kunt het blad downloaden op http://speel-wijzer.eu/

Spieleschmiede crowdfunding

Geplaatst 10 jul. 2013 22:31 door Ronald Hoekstra


Spieleschmiede heeft 3 lopende crowdfunding projecten: Meld je aan als deelnemer. Als voldoende mensen dat doen, gaat het project door en wordt het spel geproduceerd. Als er niet voldoende mensen meedoen, krijg je je geld terug. Wil je meer voordeeltjes, zul je dieper in de buidel moeten tasten.


Mayday! Mayday! is een spel van auteur Corné van Moorsel (Cwali). Het is een spannend debatteer en deductiespel voor 5 tot 8 spelers vanaf 10 jaar. Het duurt ongeveer 30 minuten. De piloot is dood en de spelers proberen een nieuwe bemanning aan te stellen om het vliegtuig te laten landen. Er zitten echter infiltranten tussen (die elkaar kennen!).


Wrong Chemistry: Expand your lab. Uitbreiding voor het scheikundespel Wrong Chemistry.


21 Mutinies. Een familiespel voor 2 tot 5 piraten vanaf 10 jaar. De spelers zijn piraten op hetzelfde schip en één van hen is de kapitein. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Uiteraard kan dit op vele manieren. Hoe meer spelers, hoe leuker het spel.


https://www.spiele-offensive.de/Spieleschmiede

Let's start a band!

Geplaatst 10 jul. 2013 22:05 door Ronald Hoekstra


Elven Ear Games komt in augustus 2013 met een gelimiteerde uitgave van Let's start a band!. Van dit spel worden slechts 100 exemplaren gemaakt. Je bent manager van een band: je kiest artiesten, schrijft nummers en zorgt dat deze hoog in de hitlijsten eindigen. Je probeert de artiesten tevreden te houden en maakt ze beroemd. Maar als ze te beroemd worden, verlaten ze de band en gaan ze solo. Je kunt het spel nu al voorbestellen.


http://www.elveneargames.nl/letsstartabandNL.html

Kaartspel UGO!

Geplaatst 10 mei 2013 14:37 door Ronald Hoekstra [ 10 mei 2013 22:24 bijgewerkt ]


In het najaar verschijnt het tweede spel van Play this one: UGO! Dit kaartspel is gebaseerd op het spelontwerp van Ronald Hoekstra (Spelmagazijn) en verder ontwikkeld door Thomas Jansen (Elven Ear Games) en Patrick Zuidhof (Play this one). Het kaartspel bevat 5 soorten landerijen met een waarde van 0 tot en met 8. Deze landerijen worden in slagen binnen gehaald. De startspeler bepaalt de kleur en de andere spelers moeten zo mogelijk kleur bekennen. De hoogste kaart wint de slag (ongeacht de kleur). De binnen gehaalde kaarten worden per kleur gesorteerd op stapels. Elke nieuwe slag komt bovenop bestaande slagen te liggen. Aan het eind van het spel geeft de bovenste kaart van elke stapel de winstpunten aan, mits het land door boeren is verzorgd. De eerste twee stapels zijn automatisch verzorgd, voor de andere stapels moeten boeren worden gehaald als bonus bij bepaalde slagen. Heb je wel land, maar geen boeren, dan levert het land niets op, maar krijg je strafpunten voor elke ontbrekende boer. Daarmee kun je de tegenstanders dus lekker dwars zitten. Het spel is snel te leren en te spelen. De illustraties worden verzorgd door Franz Vohwinkel. De voorkant van de doos is inmiddels klaar.

Zooloretto Mini online

Geplaatst 10 mei 2013 13:40 door Ronald Hoekstra


Zooloretto van Michael Schacht is sinds kort in een mini uitvoering online te spelen op Boardgames online. Daar kun je meerdere spellen van Michael Schacht spelen zoals Mondo, Lucky Numbers, China en Africana.

Colorpop online

Geplaatst 10 mei 2013 12:37 door Ronald Hoekstra


Het nieuwe spel Colorpop van Gigamic is inmiddels ook online te spelen, tegen computertegenstanders of als puzzel. De uitvoering is prima geslaagd en erg verslavend. De spelregels zijn erg simpel, maar het spel winnen niet.

Cwali zoekt illustratoren voor nieuwe spellen

Geplaatst 10 mei 2013 12:34 door Ronald Hoekstra


Op BoardGameGeek heeft Cwali een oproep gedaan voor illustratoren. Op dit moment is Corné van Moorsel nog op zoek naar een illustrator voor een puzzelspel, gebaseerd op Factory Fun. Ben je illustrator en heb je altijd al spellen willen illustreren, dan is dit je kans!

Spellenauteurs strijden in Duitsland voor erkenning

Geplaatst 10 mei 2013 12:31 door Ronald Hoekstra


De vakgroep van spellenuitgevers in Duitsland heeft aangegeven spellenauteurs niet te erkennen. Daarop heeft SAZ (verenigde spellenauteurs) een petitie gestart. Op de website van SAZ kun je daar alles over lezen. Tevens kun je de petitie tekenen. Steun de spellenauteurs!

Spellendag Spelgroep Phoenix 18 mei 2013 Leiden

Geplaatst 10 mei 2013 10:08 door Ronald Hoekstra


Op zaterdag 18 mei 2013 organiseert Spelgroep Phoenix, de Leidse stichting tot promotie van het spel, een speldag. Een leuke start van je lange Pinksterweekeinde. Iedereen is van harte welkom om met een of meerdere spellen mee te spelen. Tijdens deze speldag kunnen bezoekers de honderden bord- en kaartspellen uit de collectie van de spelgroep uitproberen. Ook zijn de spellen aanwezig die een nominatie in de wacht hebben gesleept voor de Nederlandse spellenprijs 2013. Je kunt natuurlijk ook een spel van thuis meebrengen dat je graag weer eens zou willen spelen of een spel waarvan de regels niet helemaal duidelijk zijn. Let op: Spelgroep Phoenix is verhuisd. Ze spelen vanaf nu in “Het Gebouw”, Arubapad 2 te Leiden. Het is op loopafstand van de oude locatie en dezelfde bushalte. Zoals altijd kan er worden gespeeld vanaf 12:00 uur ’s middags tot middernacht.

Ducosim spellenbeurs 11 mei 2013

Geplaatst 10 mei 2013 10:05 door Ronald Hoekstra


Op zaterdag 11 mei 2013 vindt de Ducosim lentebeurs weer plaats in De Flint in Amersfoort. Diverse uitgevers maken weer van de gelegenheid gebruik om hun spellen te demonstreren. Daarnaast zal het NK Bordspellen worden gehouden, georganiseerd door spellenvereniging Roll the Dice. Tijdens deze beurs is er een extra ingelaste speciale ledenvergadering in verband met vacatures binnen het bestuur (penningmeester en PR) en het financiële beleid voor de komende jaren (beurzen, tijdschrift Spel!).


Op de website van Ducosim kun je een overzicht van de verkopers, uitgevers en demonstraties vinden, alsmede een plattegrond van de zaalindeling.

Leelawadee van Cwali

Geplaatst 2 mei 2013 23:49 door Ronald Hoekstra


Cwali zoekt geïnteresseerden voor het spel Leelawadee. Kleurrijke bloembedden en nog kleurrijkere vlinders.– Leelawadee wordt heel bijzonder. Een buitengewoon mooi spel. Het is een legspel met eenvoudige spelregels en verbazingwekkend diepe taktiek. De materialen van het spel worden iets speciaals, want alle bloemen en vlinders worden handgemaakt. Elke speler in Leelawadee heeft z’'n eigen tuin. In deze tuin plant hij mooie kleurrijke bloemen. Deze bloemen lokken vlinders, die naar de tuin gaan die het best past bij hun smaak. De gele vlinder gaat naar de tuin met het grootste bloemenbed van gele bloemen, de blauwe naar de tuin met het grootste blauwe bloembed. Maar er zijn ook vlinders die van 2 kleuren houden, zoals de geel/oranje vlinder. Deze kiezen de tuin met het grootste gebied met deze 2 kleuren gecombineerd. Verzamelaars die op zoek zijn naar iets speciaals zal Leelawadee aanspreken vanwege de leuke handgemaakte bloemen en vlinders. Dit zou niet mogelijk zijn met grote industriële producties, maar Leelawadee wordt slechts in kleine oplage gemaakt. Met dit materiaal kan Cwali maar 1000 exemplaren maken. Er zijn geen plannen om ooit een extra oplage te maken.


Video

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2013

Geplaatst 2 mei 2013 23:30 door Ronald Hoekstra

Persbericht


De jury van de Nederlandse Spellenprijs heeft vandaag de nominaties voor de voor Nederlandse Spellenprijs 2013 bekend gemaakt. Voor het eerst zijn dit jaar prijzen te verdelen in twee categorieën: de Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen en de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen. In de categorie familiespellen zijn de nominaties gegaan naar 'Coney Island', 'Flash Point' en 'King of Tokio'. Bij de expertspellen gingen de nominaties naar 'Terra Mystica', 'Trajan' en 'Tzolk'in'. Bij het nomineren heeft de jury vooral gekeken naar kwaliteit, spelplezier en originaliteit. De Nederlandse Spellenprijs zal worden uitgereikt tijdens het Spellenspektakel op 9 en 10 november in het Beursgebouw te Eindhoven.


Nominaties Nederlandse Spellenprijs voor familiespellen:

- Coney Island, een bordspel over het bouwen van een Pretpark, naar het idee van het beroemde pretparken-eiland bij New York. Ontworpen door Michael Schacht en uitgegeven door White Goblin Games;

- Flash Point, een bordspel waarbij de spelers samen moeten spelen bij het blussen van een brand en het redden van mensen. Ontworpen door Kevin Lanzing en uitgegeven door 999 Games;

- King of Tokyo, een dobbelspel over monsters die om de macht in Tokyo vechten. Ontworpen door Richard Garfield en uitgegeven door IELLO, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Selecta Spel & Hobby.


Nominaties Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen:

- Terra Mystica, een bordspel over facties die hun rijk opbouwen in een fantasiewereld, ontworpen door Helge Ostertag en Jens Drögemüller en uitgegeven door White Goblin Games;

- Trajan, een bordspel over het verwerven van invloed in het oude Rome, ontworpen door Stefan Feld en uitgegeven door Quined Games;

- Tzolk’in: de Kalender van de Maya’s, een bordspel over het leven van de Maya’s, ontworpen door Daniele Tascini en Simone Luciani en uitgegeven door The Game Master.

999 Games Outlet Sale 26 mei 2013

Geplaatst 2 mei 2013 23:21 door Ronald Hoekstra


Op zondag 26 mei organiseert 999 Games weer een Outlet Sale van 09.00u tot 15.00u aan de Wormerweg 2 te Almere.


Op deze Outlet Sale kun je tevens jouw oude basisspel van de Kolonisten van Catan inleveren. Voor slechts 20 euro kun je het nieuwe basisspel aanschaffen. Op de Outlet Sale bieden ze verschillende (licht)beschadigde spellen aan. Zo kun je op een voordelige manier aan titels als De Kolonisten van Catan, Regenwormen, Carcassonne en 30 Seconds komen. Daarnaast tref je ook veel verouderde producten voor een vriendenprijsje aan.

Onverwoestbaar spel verborgen

Geplaatst 6 apr. 2013 09:26 door Ronald Hoekstra


Ergens in de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada ligt een nieuw bordspel verborgen: A Game for Someone. Het spelmateriaal is gemaakt van titanium en het papier met de spelregels is van onvergaanbaar papier. De Amerikaanse auteur Jason Rohrer wil namelijk dat mensen het pas over duizenden jaren vinden en spelen. Hij heeft het spel zelf ook niet gespeeld, maar laten testen door een computerprogramma.


Bron: Polygon

Jumbo distribueert Queen Games

Geplaatst 6 apr. 2013 09:17 door Ronald Hoekstra


Het tijdschrift Speelgoed en Hobby meldt dat Queen Games voortaan door Jumbo gedistribueerd gaat worden. Een verrassend bericht. Hopelijk worden de spellen nu wat makkelijker verkrijgbaar.

25% korting op 999Games spellen

Geplaatst 5 apr. 2013 23:11 door Ronald Hoekstra

Nieuwsbrief.


Dit voorjaar krijg je na aankoop van bepaalde spellen van 999 Games 25% van het aankoopbedrag op jouw rekening teruggestort. Deze displayactie loopt bij een groot aantal winkels in Nederland en België en geldt t/m 31 mei 2013. In de display vind je onder andere bekende titels als Regenwormen en Halli Galli, maar ook twee van de nieuwste titels: De Vorsten van Catan ,de compleet nieuwe editie van "Het Kolonisten kaartspel voor 2 spelers". De spelers bouwen aan hun vorstendom en ondergaan de ontberingen en gouden tijden die de Kolonisten van Catan op hun pad tegenkwamen. Het basisspel "De eerste bewoners van Catan" maakt de spelers vertrouwd met het spel. Verder bevat deze doos 3 themasets met extra kaarten, die veel mogelijkheden voor variabele strategieën bieden. Dierentuin Dobbelspel, een vlot, uitdagend dobbelspel voor jong en oud. Je krijgt een lege dierentuin, die plaats biedt aan een beperkt aantal dieren. Ben je aan de beurt, dan mag je dieren dobbelen en op transportwagens leggen. Je mag echter ook een transportwagen nemen en je dierentuin met de aanwezige dieren vullen. Maar pas op, heb je teveel dieren van een soort, dan krijg je minpunten! Dierentuin Dobbelspel heeft een vrij lage geluksfactor en is daardoor leuk voor gezinnen met kinderen én gevorderde spelers. Kijk op www.999games.nl/voorjaarsactie voor verkoopadressen en meer informatie.

Spellengek Top 100 van 2013

Geplaatst 5 apr. 2013 23:04 door Ronald Hoekstra


Spellengek Peter-Hein organiseert weer zijn jaarlijkse Spellengek Top 100. Stuur je lijst weer naar spellengekpeterhein@hotmail.com. De regels zijn dezelfde als de vorig jaren:

 • stuur een lijstje in van minimaal 10 en maximaal 20 spellen met daarin:

  • je nr. 1

  • je nummers 2-10 in willekeurige volgorde

  • (eventueel) je nummers 11-20 in willekeurige volgorde

 • ieder genre is welkom, computerspellen natuurlijk uitgezonderd

 • uitbreidingen zoals Steden en Ridders tel ik als stem voor het basisspel

 • zelfstandige varianten zoals Ticket to Ride: Europa telt hij wel apart. Een uitzondering is Dominion: Intrige en soortgelijke zelfstandige uitbreidingen

 • stemmen kan tot en met 30 april; daarna maakt hij de lijst op

 • commentaar bij een spel? Graag! Uit de commentaren maakt hij een selectie om in het overzicht te plaatsen.

Hij hoopt dit jaar opnieuw boven de 100 stemmen te komen, dus stemt allen!

Spellenmiddag bij Walhalla

Geplaatst 5 apr. 2013 22:57 door Ronald Hoekstra


Zondag 7 april 2013 organiseert Spellenwinkel Walhalla een bordspellenmiddag. Deze middag bieden ze iedereen de mogelijkheid om in de winkel bordspellen te komen spelen. Je kunt kiezen uit een ruime voorraad demospellen en het is natuurlijk een uitgelezen kans om nieuwe spellen als River Dragons, Lakota of The Legends of Andor te spelen. De spellenmiddag wordt gehouden in de winkel. Ze beginnen om 12:00 uur en het eindigt om 17:00 uur. De toegang is GRATIS. Het adres is Tussenweg 31, Hoofddorp, 023-5578092, www.spellenwinkelwalhalla.nl

Spel in zicht 17

Geplaatst 5 apr. 2013 22:53 door Ronald Hoekstra


De nieuwe uitgave van het gratis tijdschrift Spel in Zicht is er! Ontdek de nieuwste lichting spellen:

 • Vorsten van Catan: de nieuwste versie van de Kolonisten, voor twee spelers

 • Tzolk’in: een prachtig spel over de Maya kalender

 • Myrmes: een steengoed mierenspel

 • River Dragons: een uitstekend familiespel

 • Homesteaders, Kemet, Angry Birds en zoveel meer…

En lees zeker de Top 10 introductiespellen: de eerste gezelschapsspellen die je moet spelen met vrienden en familie.

Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire 2013

Geplaatst 5 apr. 2013 22:49 door Ronald Hoekstra


Op zaterdag 20 april 2013 wordt voor de 33e keer het Nederlands Kampioenschap Enkel Acquire gehouden. Dit keer vindt het plaats in de kantine van Sporthal de Meerkoet in Reeuwijk: Buitenomweg 7, 2811 BM Reeuwijk. De locatie ligt vlakbij de A12 (afslag Reeuwijk) en is ook bereikbaar met het OV (kwartiertje met de bus vanaf station Gouda). Ontvangst vanaf 10.00 uur, start eerste partij om 10.30 uur. In totaal spelen worden 4 partijen gespeeld. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Vergeet niet je eigen spel mee te nemen. De organisatie verneemt graag tijdig of je van de partij bent: Leonard Flink

Release van De Poorters van Nieuwstad

Geplaatst 23 mrt. 2013 11:05 door Ronald Hoekstra [ 23 mrt. 2013 11:06 bijgewerkt ]


Op 22 maart 2013 heeft Michael Bruinsma van 999 Games het eerste exemplaar van De Poorters van Nieuwstad uitgereikt aan auteur Tycho van den Broek. Het tweede exemplaar ging naar de illustrator Rogier van de Beek. De Poorters van Nieuwstad is het resultaat van Het Perfecte Spel, waarbij 999 Games met behulp van 3.000 spellenliefhebbers een spel heeft ontworpen. Nu maar hopen dat de eerste 5.000 exemplaren snel over de toonbank gaan en er belangstelling voor het spel is vanuit het buitenland. Het proces was veel arbeidsintensiever dan van tevoren was ingeschat, maar heeft 999 Games wel veel informatie opgeleverd.

Tycho van den Broek en Rogier van de Beek

Michael Bruinsma reikt het eerste exemplaar uit

Nieuws van The Gamemaster

Geplaatst 19 feb. 2013 23:51 door Ronald Hoekstra

Nieuwsbrief.


The Gamemaster kondigt in de nieuwsbrief van februari 2013 twee nieuwe spellen aan: Tzolk'in en Countdown Special Ops.


Tzolk'in: Vanwege de grote belangstelling voor Tzolk’in is de introductie ruim een maand vervroegd. Dit innovatieve spel is gebaseerd op de Maya kalender en dit vind je dan ook terug in het spelmechanisme. In dit Tzolk’in ben jij de leider van een Maya stam en is het aan jou om je arbeiders slim in te zetten en op het juiste moment hiervan de vruchten te plukken. De met elkaar verbonden tandwielen worden aangedreven door de centrale Tzolk’in kalender. Hierdoor bewegen de arbeiders in de vijf kleinere tandwielen op het spelbord. Hoe langer je ze laat staan, des te groter de opbrengst. Het is aan jou de taak om je arbeiders dan ook zo effectief mogelijk in te zetten. Ontgin grondstoffen, richt gebouwen op, houd de goden te vriend en groei uit tot het sterkste stamhoofd.

Countdown Special Ops: Met trots kondigt the Gamemaster aan dat COUNTDOWN Special Ops in September 2013 uitkomt! Het spel heeft bij meerdere playtests zéér goede reacties ontvangen en is daarom straks in een groot aantal landen te verkrijgen. In COUNTDOWN Special Ops zijn de spelers de helden die ons beschermen tegen terroristische dreigingen als: bommen, gijzelingen en terroristische cellen. 1-6 spelers wordt in dit coöperatieve spel op missie gestuurd. De spelers kiezen daarbij hun eigen special Ops om samen de missiedoelen te bereiken. COUNTDOWN is volledig modulair opgezet en kan realtime gespeeld worden, daarnaast bevat het spel een spelvariant waarbij één of twee spelers verraders zijn. Een missie duurt ongeveer 30 minuten. Ook kunnen spelers een campagne spelen waarbij ze hun special Ops verder ontwikkelen en steeds zwaardere missies tot een goed einde moeten brengen.

De Koningsburcht: Bij het bordspel De Koningsburcht behoren de speciale winterkaarten, waardoor je de achterzijde van het spelbord ook kunt gebruiken. De winterkaarten zorgen voor een leuke afwisseling, meer interactie en een interessante opbouw in het spel. De Jonkvrouw en de Zwerver zijn twee prachtige karakters in het spel. Om de hand van de Jonkvrouw te krijgen moet je heel lang volhouden. Altijd spannend wie het meeste doorzettingsvermogen heeft. Ook de Zwerver geeft een geheel andere draai aan het spel. Nu blijkt er bij veel exemplaren van De Koningsburcht de winterkaarten te ontbreken. Reden te meer voor The Game Master om dit zo snel mogelijk recht te zetten. Ze hebben nieuwe winterkaarten binnengekregen en kunnen die nu gratis opsturen naar een ieder die dit spel heeft, maar geen winterkaarten er bij heeft. Stuur een e-mail naar info@thegamemaster.nl en voeg je adres er aan toe en zij zorgen dat je de winterkaarten thuisgestuurd krijgt.

Spellendag Spelgroep Phoenix

Geplaatst 19 feb. 2013 20:23 door Ronald Hoekstra


Zaterdag 23 februari 2013 organiseert Spelgroep Phoenix een bordspellendag. Het is geen probleem als je een spel niet kent, want voor alle spellen zijn demonstrateurs van Phoenix beschikbaar voor speluitleg. In buurthuis 't Spoortje (Berhardkade 40 in Leiden) kun je van 12.00u tot 24.00u terecht. De toegang is gratis voor donateurs; niet-donateurs betalen € 2,00. Tijdens deze speldag zal het spel “Treasure Hunt” in het zonnetje worden gezet. Dit spel maakt gebruik van geocaching. Zoek en vind de meeste schatten. Een spel voor de hele familie.

Elf Fantasy Fair

Geplaatst 30 jan. 2013 15:14 door Ronald Hoekstra


Op 20 en 21 april 2013 vindt de Elf Fantasy Fair weer plaats in Haarzuilens. Als je vóór 1 februari 2013 je kaartjes koopt, zijn ze een stuk goedkoper. Ga voor meer informatie naar Elf Fantasy Fair.

NK Bordspellen

Geplaatst 30 jan. 2013 15:10 door Ronald Hoekstra [ 30 jan. 2013 17:08 bijgewerkt ]


Het vierde spel van het NK Bordspellen is nu ook bekend. Het is Edo van Queen Games geworden. Hiermee zijn alle spellen van het NK bekend. Dit zijn: Coney Island, Het Dorp, Tournay en Edo. Kijk voor meer informatie op Roll the Dice.

Spelontwerpwedstrijd

Geplaatst 30 jan. 2013 14:57 door Ronald Hoekstra


Op Disney XD kun je meedoen aan een spelontwerpwedstrijd. Als je de voorwaarden doorleest, kom je erachter dat deze wedstrijd wordt georganiseerd door Identity Games. De wedstrijd die bekend stond als het Leukste Spel van Nederland is nu in een nieuw jasje gestoken. Hopelijk geven ze dit keer wel het winnende spel uit. Ga naar het Leukste Spel van Nederland.

NK Bordspellen 2013

Geplaatst 21 jan. 2013 23:27 door Ronald Hoekstra


De voorbereiding voor het NK Bordspellen 2013 is in volle gang. Inmiddels zijn 3 van de 4 te spelen spellen bekend: Het Dorp (999Games), Tournay (Pearl Games) en Coney Island (White Goblin Games). Het vierde spel wordt waarschijnlijk een spel van Tactic Selecta. Op de website van Roll the Dice kun je meer informatie vinden en je tevens inschrijven.

Opmerkelijk: op de website wordt enkele malen gesproken over het spel Seasons, terwijl dat niet bij de te spelen spellen staat.

Treefrog veiling

Geplaatst 21 jan. 2013 23:14 door Ronald Hoekstra


Vanaf 23 januari 2013 zal Treefrog diverse originele tekeningen van spellen ter veiling aanbieden op eBay. Op de website van Treefrog kun je meer informatie vinden. De opbrengsten van de veiling gaan naar een goed doel: Francis House Children's Hospice. Je kunt onder andere bieden op tekeningen van After the Flood, Age of Industry, Gettysburg, London, Mordred, Steel Driver en nog veel meer.

Gamers Alliance Report

Geplaatst 21 jan. 2013 23:09 door Ronald Hoekstra


Wegens het verschijnen van het nieuwe nummer van Gamers Alliance Report (het eerste nummer van 2013), komt het eerste nummer van 2012 weer gratis online beschikbaar. Kijk op de website van Gamers Alliance en kies voor "Sample past GA REPORTS". Je vindt er onder andere beschrijvingen van de spellen The Boss, Dark Minions, Kingdom Builder, Ninja en Risk Legacy.

De Vergeten Stad

Geplaatst 9 jan. 2013 16:08 door Ronald Hoekstra

Persbericht


White Goblin Games brengt opvolger voor succeshit ‘Het Verboden Eiland’ uit: De Vergeten Stad. In 2011 werd het spel in Nederland genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en ook een nominatie voor de Nederlandse Spellenprijs in datzelfde jaar ontbrak niet: Het Verboden Eiland, het zéér succesvolle, coöperatieve bordspel van de Nederlandse bord- en kaartspellenuitgever White Goblin Games. Vandaag maakt de uitgever bekend dat aan het nu al indrukwekkende portfolio voor 2013 (met onder meer toptitels als Star Wars: Het Kaartspel, Game of Thrones: Het Kaartspel, Terra Mystica en Qin) ook ‘De Vergeten Stad’ zal worden toegevoegd. Een nieuw spel van Matt Leacock, de man achter Het Verboden Eiland, en in zekere zin opvolger van Pandemie. De Vergeten Stad is een nagelnieuw spel voor de hele familie. Net als Het Verboden Eiland en Pandemie betreft het een coöperatief bordspel. Kortom: het draait opnieuw om samen werken en goed overleggen om dit spel tot een goed einde te brengen. De spelers pakken wederom gezamenlijk de winst… of gaan gezamenlijk ten onder. In De Vergeten Stad zijn de spelers dappere avonturiers, die de gevaren van rondwaaiend zand en verzengende hitte in de Verboden Woestijn moeten trotseren, opdat het lukt om een legendarische vliegmachine te ontwaren, die verstopt ligt onder het zand van een aloude woestijnstad. Bij het ontwerp van het spel is bedenker Matt Leacock uitgegaan van uit Het Verboden Eiland bekende spelelementen, terwijl het eindresultaat toch een compleet nieuwe speelervaring biedt. De Vergeten Stad is dan ook veel meer dan enkel de opvolger van een ware succeshit. Eén van de uitgangspunten was verder dat het spel toegankelijk genoeg moest zijn voor families, maar tegelijkertijd weer een nieuwe en verfrissende uitdaging zou bieden aan spelers die Het Verboden Eiland inmiddels aardig onder de knie hebben. Innovatie zit verder in het continu veranderende speelbord, resourcemanagement op individueel niveau en een unieke methode om de locatie van de onderdelen van de vliegmachine te traceren. De Vergeten Stad is geschikt voor 2 tot en met 5 spelers vanaf 10 jaar en het spel duurt ongeveer 45 minuten. Het spel wordt deze lente verwacht in spellen- en speelgoedwinkels in de gehele Benelux.

Game of Thrones: het kaartspel

Geplaatst 9 jan. 2013 16:03 door Ronald Hoekstra


White Goblin Games brengt veel nieuwe spellen in 2013. Zo ook: Game of Thrones: Het Kaartspel. Fans van de epische HBO serie Game of Thrones kunnen hun hart ophalen. In maart 2013 brengt White Goblin Games Game of Thrones: Het Kaartspel uit, gebaseerd op de meervoudig bekroonde boekenserie. De bekendheid en populariteit van Game of Thrones overal ter wereld is enorm, wat met name te danken is aan de prachtige boekverfilming,

die in Nederland onder meer te zien was en is bij RTL4 en HBO. Met gebruikmaking van beelden uit de succesvolle serie, is er binnenkort dan Game of Thrones: Het Kaartspel.

Uitbreidingen voor Star Wars het Kaartspel

Geplaatst 9 jan. 2013 15:57 door Ronald Hoekstra


White Goblin Games heeft meteen al 2 uitbreidingen voor Star Wars het Kaartspel aangekondigd. Star Wars het Kaartspel is bovendien één van de eerste, Nederlandstalige living card games. Wat dat inhoudt? Meermaals per jaar volgt een uitbreidingsset met een verscheidenheid aan extra kaarten en daardoor nieuwe mogelijkheden bij het aanpassen van eigen decks. En natuurlijk wordt met deze uitbreidingen het epische Star Wars universum verder verkend. In tegenstelling tot verzamelkaartspellen is de inhoud van een living card game altijd volledig en bekend. Dat wil zeggen dat de inhoud steeds hetzelfde is en er geen sprake is van willekeur. Dit maakt het voor fans zéér overzichtelijk om te bepalen of de collectie compleet is. Met de uitbreidingen wordt het speelplezier van Star Wars – Het Kaartspel tot in het oneindige vergroot. De eerste sets zin inmiddels gepland, waaronder een set die het zelfs mogelijk maakt om straks ook van het spel te genieten met drie en vier spelers.

Bedrijf X, een spel van Martyn F

Geplaatst 7 jan. 2013 21:43 door Ronald Hoekstra


Het is alweer een tijdje geleden dat er een bordspel van de hand van Martyn F is verschenen. Hij heeft echter niet stil gezeten. Eén van de projecten waar hij aan werkt, is een bordspel voor een Nederlands bedrijf (Bedrijf X). De vormgeving en sommige spelregels van dit spel zijn speciaal afgestemd op Bedrijf X. Toch is het een echt Martyn F-spel. Dit spel zal half april verschijnen. Je kunt een of meer exemplaren bestellen. Op zijn website kun je meer lezen over het spel en hoe je kunt bestellen: http://martynf.nl/?Bedrijf_X

Wat kun je nog meer verwachten in 2013:

- Een aantal van zijn spellen liggen bij uitgevers. Eén daarvan komt in 2013 op de markt. Met een beetje geluk worden er nog meer gepubliceerd.

- Twee spellen komen beschikbaar op de iPad en iPhone.

- Met de Engelsman Jack Hahnauer werkt hij aan een spel van hem.

Bordspellenmiddag spellenwinkel Walhalla

Geplaatst 7 jan. 2013 19:24 door Ronald Hoekstra


Zondag 3 februari 2013 organiseert Spellenwinkel Walhalla een bordspellenmiddag. Deze middag bieden ze iedereen de mogelijkheid om in de winkel bordspellen te komen spelen. Je kunt kiezen uit een ruime voorraad demospellen en het is natuurlijk een uitgelezen kans om nieuwe spellen als Völuspá, De Mol of River Dragons te spelen. Tevens zal er deze middag een demonstratie worden gegeven van het kaartspel van World of Warcraft. Een leuke manier om vrijblijvend kennis te maken met deze Trading Card Game. De spellenmiddag wordt gehouden in de winkel. Ze beginnen om 12:00 uur en het eindigt om 17:00 uur. De toegang is GRATIS.

Spellenwinkel Walhalla, Tussenweg 31, Hoofddorp, 023-5578092, www.spellenwinkelwalhalla.nl, www.facebook.com/spellenwinkelwalhalla

Wereldkampioenschappen Diplomacy

Geplaatst 4 jan. 2013 13:01 door Ronald Hoekstra


De Diplomacy World Championships (WDC) worden gehouden in Parijs in het weekend van 23 tot 25 augustus 2013. De accommodatie is Hotel la Louisiana (ook bekend als "Bastille-Blanchot"), 60 Rue de Seine 75006 Paris. Voor Europese spelers geldt 50% korting. De toernooi locatie is lycée Notre Dame des Oiseaux, Rue Michel ange in Parijs (nabij station Michel ange, lijn 10 en 9). Er zijn geen deelnamekosten, maar donaties worden graag ontvangen voor de kosten van de prijzen e.d. Het toernooi start op vrijdagmorgen 10.00u en eindigt zondagmiddag 15.00u. Er zijn 4 kwalificatierondes voor de finale. De winnaar van de finale is de wereldkampioen. De spellen worden gespeeld tot najaar 1907 of eerder bij een unanieme stemming. Eten en drinken is beschikbaar bij het toernooi. Als scoresysteem wordt "Super Pastis" gebruikt. Dit systeem bevoordeelt iemand die een spel wint met een grote voorsprong. Probeer daarnaast zo dicht mogelijk bij de winnaar te eindigen. De gebruikte taal zal Engels zijn. Binnenkort volgt er een website over het toernooi. Neem voor meer informatie contact op met Laurent Joly: laurentjoly@orange.fr

Counter magazine gaat door

Geplaatst 2 jan. 2013 22:53 door Ronald Hoekstra


Het spellentijdschrift Counter magazine bestaat 15 jaar. Het is destijds ontstaan uit Mike Siggins' Sumo. Na vijftien jaar hebben Stuart Dagger en Alan How besloten een stapje terug te doen. Het roer zal worden overgenomen door Greg Schloesser en Ben Baldanza. Het team zal verder niet wijzigen en ook Stuart en Alan hebben toegezegd te blijven schrijven. Goed nieuws dus voor de voortgang van het tijdschrift. Meer over het tijdschrift kun je vinden op hun website. Tevens kun je je aanmelden voor een abonnement.

Alcatraz wedstrijd

Geplaatst 2 jan. 2013 22:35 door Ronald Hoekstra


Volgens geruchten wordt er een nieuwe gevangene dit jaar overgeplaatst naar Alcatraz. Kuźnia Gier kondigt een nieuwe speciale nieuwjaarswedstrijd aan. Maak je eigen gevangenenkaart voor "Alcatraz: The Scapegoat" (met behulp van deze Gevangenenkaart) en stuur deze via e-mail naar piotr@kuzniagier.com. Het mag digitaal zijn, maar ook traditioneel geschilderd of een zwart-wit tekening of zelfs een foto. Plaats het op de kaart waar de oorspronkeleijke gevangenen stonden en stuur de e-mail!

Je kunt inzenden tot het einde van januari. Daarna zal de uitgever de beste drie uitkiezen en op de facebookpagina zetten -Facebook- waarna de fans de winnaar kunnen kiezen. De persoon van wie de gevangenenkaart de meeste "Like it" hits krijgt binnen een week, wint de wedstrijd.

En wat kun je winnen? 1e plaats - Jouw gezicht in de volgende Alcatraz uitbreiding en een door de ontwerpers getekend exemplaar van "1984: Animal Farm". 2e plaats - Jouw gezicht in de volgende Alcatraz uitbreiding en een door de ontwerpers getekend exemplaar van "Alcatraz: Maximum Security". 3e plaats - Jouw gezicht in de volgende Alcatraz uitbreiding en een Alcatraz badge.