Spiel 2022

Spelmagazijn en Spiel

Uiteraard besteedt ook Spelmagazijn aandacht aan de grootste spellenbeurs ter wereld. Vanaf eind augustus tot aan het begin van de beurs worden de meest interessante spellen in een preview gepresenteerd. En daar blijft het niet bij, want tijdens de beurs worden er vele spellen door ons getest.

Na afloop van de beurs delen we onze indrukken door diverse verslagen van de perspresentatie en van de beurs zelf.


Verslagen buiten Spelmagazijn

Mondkapje verplicht

Algemeen

De beurs vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober 2022. De beurs opent dagelijks om 10:00u.

Er komen meer dan 950 exposanten uit maar liefst 56 landen. Er worden ongeveer 1.500 nieuwe releases verwacht. Er zullen 24 spelauteurs hun prototypes tonen. In een tentoonstelling zullen 5 vooraanstaande auteurs worden geëerd: Alex Randolph, Reinhold Wittig, Wolfgang Kramer, Klaus Teuber, Reiner Knizia.

Op 8 oktober om 14:00u kun je in Saal Europa voor een Meet'n'Play terecht. Er komen dan talloze Youtubers, bloggers en podcasters.

Tijdens de gehele beurs moet er binnen altijd een medisch mondmasker gedragen worden. Op 23 september zal de regio Noordrijn-Westfalen nieuwe Corona maatregelen afkondigen. Mogelijk dat deze nog van invloed zijn op de beurs.

Online kunnen al toegangskaarten worden gekocht. Daarmee kun je bij alle ingangen naar binnen. Bij de beurs kunnen alleen bij ingang Oost kaarten worden gekocht. De prijs verschilt niet van de online prijs.

Een dagkaart voor personen van 4 tot 12 jaar kost € 11,00 en vanaf 13 jaar € 19,00. Voor gezinnen (maximaal 5 personen, waarvan 2 volwassenen en kinderen tot en met 12 jaar of met een studentenkaart) is een aparte kaart verkrijgbaar voor € 44,00.
Er zijn ook tweedaagse kaarten te koop voor 4-12 jaar / vanaf 13 jaar: donderdag-vrijdag € 18,00 / € 34,00 en zaterdag-zondag € 18,00 / € 34,00

Similo Board Games

Tijdens Spiel kun je gratis een exemplaar van Similo Board Games bemachtigen. Het is gemaakt in samenwerking met diverse uitgevers. Similo is een kaartspel waarbij een van de spelers de andere spelers een geheime kaart probeert duidelijk te maken, door met de andere kaarten aanwijzingen te geven. Er zijn verschillende versies van Similo en nu dus ook eentje over bordspellen.

Speciale Spiel app

Voor het eerst zal de organisatie voor een speciale app zorgen. In deze app vind je de aanwezige exposanten en hun nieuwe releases.

Spiel Guide

Op de website van de organisatie kun je voor de beurs de Spiel Guide downloaden met daarin lijsten met exposanten en nieuwe releases, maar ook een plattegrond van de hallen, hoogtepunten uit het programma en andere handige informatie. De Spiel Guide zal ook gratis bij de beurs worden verstrekt.

Spiel Guide

Tweede hands spellen

Via Board Game Geek worden tweede hands spellen aanboden door mensen die Spiel gaan bezoeken. Je kunt daar dan afspreken om het spel te overhandigen. Inmiddels staan er al meer dan 10.000 spellen aangeboden.

Veilinglijst Board Game Geek

Er is ook een handige lijst van de aangeboden spellen die je kunt sorteren: lijst